شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 
رئیس جمهور ترکیه:

مانع پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو می شویم

رئیس جمهور ترکیه بار دیگر تهدید کرد که در صورت عدم رعایت شرایط تعیین شده از سوی کشورش، آنکارا روند الحاق سوئد و فنلاند به ناتو را متوقف خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 19
کد خبر: ۱۴۲۹۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دوشنبه در پایان جلسه دولتی با بیان اینکه کشورش در مورد ادامه گسترش ناتو موضع کاملاً روشنی اتخاذ کرده، گفت: یک بار دیگر یادآوری می‌کنم که اگر سوئد و فنلاند اقدامات لازم برای اجرای شروط ما را انجام ندهند، عملیات الحاق را متوقف خواهیم کرد.

وی همچنین ادامه داد: ما شاهد هستیم که خصوصا سوئد تصویر خوبی در این زمینه ارائه نداده است.

رئیس‌جمهور ترکیه پیشتر در نشست سران ناتو که اواخر ژوئن در مادرید برگزار شد، از سوئد و فنلاند خواست تا سهم خود را در مبارزه با "تروریسم " ایفا کنند و آنها را به "ایجاد پناهگاه امن برای فعالان کرد" متهم کرد.

در آن زمان، ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که اردوغان در ازای موافقت با پیوستن این دو کشور به ناتو، آنچه را «همکاری کامل» فنلاند و سوئد علیه پ‌ک‌ک و متحدانشان می‌خواند، به دست آورده است.

در ماه مه، فنلاند و سوئد رسما درخواست‌هایشان را برای عضویت در ناتو ارسال کردند و به این ترتیب موضع بی‌طرفی چند دهه‌ای خود در قبال این ائتلاف را به بهانه تغییر در محیط امنیتی اروپا که به گفته آنها ناشی از حمله روسیه به اوکراین بوده، کنار گذاشتند.

درخواست‌های عضویت این دوکشور در ابتدا توسط ترکیه به دلیل حمایت طولانی مدت این کشورها از "حزب کارگران کردستان" ترکیه (پ.ک.ک) که آنکارا آن را یک سازمان تروریستی و تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند، بلوکه شد.

با این حال، این سه کشور بعدا و در ماه گذشته میلادی یک یادداشت امنیتی امضا کردند و روند الحاق آنها در ماه گذشته میلادی قبل از برگزاری نشست سران ناتو در مادرید، از بن‌بست خارج شد. آنها توافق کردند که همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم، از جمله علیه پ.ک.ک را تقویت کنند./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده